3 Kasım 2015 Salı

Saçları güçlendirmek için yapılması gerekenler

saçları güçlendirmek


Evet hanımlar size bir sorum olacak :) Kendinizi ne kadar güzel buluyorsunuz? Aynaya baktığınızda, güveniniz kırılıyor ya da fark edilebilir olduğunuzu düşünüyor musunuz?



Biz kadınlar için hacimli ve parlak saçlar son derece önemli ve bazılarımız için bu bir hayal. Fiziksel açıdan kendinizi güzel bulmuyorsanız eğer, psikolojik olarak sizi etkileyecektir. Hayatınızda mutsuzluğa yer verebilir, kendinizi son derece kötü hissedebilirsiniz. Saçlara değinecek olursam, kozmetik ürünlerden önce en önemli ilaç stresi hayatınızdan uzaklaştırın ve kendinizi motive edin. Çünkü saç stresten çok etkilenir. Bugün stresli bir gün yaşadınız diyelim. Hemen dökülme başlamasa bile iki üç ay sonra bu saçlarınızdan çıkacaktır. 

Vücudumuz, iş stresi, şehir hayatı, kötü beslenme, ilişkiler gibi bir çok şeyden etkilenirken, saçlarımız da bundan büyük ölçüde nasibini alır. Bazı kötü alışkanlıklarımızı değiştirmekle bu işe başlayabiliriz.

saçları güçlendirmek


*Ben saç dökülmem olduğunda hemen bi kan testi yaptırıyorum ve vitamin değerlerine bakıyorum. Çok çalıştığımdan meyve yemeye vakit bulamıyorum, unutuyorum :) Kan testinizde güvendiğiniz bir doktor ile Demir, folik asit, çinko, B vitamini, D vitamini gibi değerlerine bakabilirisiniz. 

*Diğer önemli bir nokta kırmızı et mutlaka tüketmeliyiz. Bazı besin kaynaklarından alamadığımız vitaminleri bize sağlar. Sadece Protein olarak düşünmeyin. Saç için çok faydalı bir besin

*Fedakarlığın bir sınırı var. Sizi sömüren insanları hayatınızdan çıkarın. Strese sebep olan ve sizi üzenlere hayatınızda yer vermeyin. Sizin kanınızı emip bitirirken size faydası şu zamana kadar dokunmayanlara üzülmeyin.

*Kendinize zaman ayırın. Bazı zamanlar kendinizi şımartın. Tatil olabilir, eğlence olabilir, işlerle değil biraz da kendinizle ilgilenin :) Kendinizi motive edin ve rahatlayın. 

*Kozmetik dünyasına kendinizi asla kaptırmayın. Sloganlar, reklamlar hepsi sizin dikkatinizi çekmek için. Kendi cilt tipinize ve saçınıza uygun ürünleri tercih edin. 

*Son olarak önemli bir konuya daha değinmek istiyorum. Omega 3 alımı ile saçlarınızı güçlendirebilirsiniz. Balık yağları alırken mutlaka DHA ve EPA değerlerine bakın. Ucuz ürünlere kesinlikle yönelmeyin, çünkü ağır metaller bulunabiliyor içerisinde. Doktorunuza danışmakta fayda var. Bunun dışında her sabah üç-dört ceviz yiyerekte Omega 3 açısından beslenebilirsiniz :)

Sevgilerle...

Merve'nin evinden...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder