14 Kasım 2015 Cumartesi

Saçları haftada kaç kez yıkamalı?

Saçları haftada kaç kez yıkamalı?

Saçlar ne kadar sıklıkla yıkanmalı? Saçları haftada kaç kez yıkamak gerekir? Saç yıkama sıklığının, saç bakımında önemi var mı? gibi sorulara gelin cevap bulalım.


Saç bütün kadın ve erkeklerin en değerli zinetlerinden olduğundan, saç bakımına benim gibi meraklıysanız, saç yıkama sıklığı mutlaka kafanızı karıştırmıştır. Bazı uzmanlar her gün saç yıkamanın zararlı olduğundan bahsetselerde kuru şampuan çıkardılar. Bu kuru şampuanlar sizi her gün saç yıkamaktan ve yağlanma probleminden kurtarıyor. Ama kalıntılarının saça zararlı olduğunu düşünenlerdenim.

Saçları iki günde bir yıkamalıyız. Her gün saç yıkarsak, saçın kendi yağını da silip süpürerek, kuru ve yıpranmış, sağlıksız saçlarla karşı karşıya kalabiliriz. Haftada üç gün saç yıkamaya gayret edersek, saçı biraz da kendi yağıyla baş başa bırakabiliriz. 

Saçı her gün yıkamak gibi bir alışkanlığınız var ise bu durumdan da doğal saç bakım maskeleriyle kurtulabilirsiniz. Kozmetik ürünlerden başka, soğuk zeytin yağı ile haftada bir saç bakımı yapabilir, içerisine yumurta sarısı ve maya da ekleyerek besleyici bir maske elde edebilirsiniz.

Sevgilerle
Merve'nin evinden...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder