20 Kasım 2015 Cuma

Uzun saçlar için bakım önerisi

Uzun saçlar için bakım önerisi



Uzun saçlar için bakım önerileri

Saçlarınız uzun ve bakımsız görünüyorsa, daha parlak, daha canlı saç hayaliniz ise ve saçlarınız için bakım önerileri arıyorsanız bu yazım tam size göre 


Uzun saçlar için bakım önerisi 1

E vitamini cilt ve saçlar için çok önemli olduğundan, ben her hafta E vitamini içeren saç maskesi hazırlıyorum. Detaylarını bir başka yazımda mutlaka anlatacağım. E vitamini yağı olarak eczanelerden aldığım kapsüllerden yararlanıyorum. Yiyerekte mutlaka E vitaminini temin edin. Ayçekirdeği, fıstık, fındık gibi gıdalar E vitamini bakımından zengindir.

Uzun saçlar için bakım önerisi 2

Banyo yaptıktan sonra saçlarınızı asla havluyla hırpalar şeklinde kurutarak nemini almayın. Havluyla üstünü örtebilirsiniz ama asla çekiştirerek kurutmayın.


Uzun saçlar için bakım önerisi


Uzun saçlar için bakım önerisi 3

Saçlarınıza her gün düzenli olarak masaj yapın. Çünkü masaj kan dolaşımını hızlandırarak, kendinizi daha iyi hissetmenizi ve saç köklerinize can gelmesini sağlayacaktır. Özellikle dökülen saçlarınız var ise mutlaka düzenli masaj yapın.

Uzun saçlar için bakım önerisi 4

Saçlarınızı her gün yıkama alışkanlığını terkedin. Saçlarınızın da yağa ihtiyacı olduğundan her gün yıkamak daha da kurutur. Saçları haftada kaç kez yıkamalı yazıma mutlaka göz atmalısınız.

Uzun saçlar için bakım önerisi 5

Bakımlı saçlar için mutlaka saçlarınıza maske yapın. Yıpranmış saçlarınız var ise haftada bir yapmanız faydanıza olacaktır. Evde yaptığınız veya hazır saç maskelerinden yardım alarak, saçlarınıza gereken önemi vermelisiniz.

Uzun saçlar için bakım önerisi 6

Hindistan cevizi saçları gürleştiren, daha bakımlı gösteren yağlardan olan hindistan cevizi yağı benim favorim. Bazı kozmetik ürünlerden dahi mükemmel sonuç veren bu yağ, yıpranmalardan koruyarak, bakım yapıyor.

Uzun saçlar için bakım önerisi 7

Saç maşaları, düzleştiriciler gibi saçı yıpratan işlemleri en düşük ayarlarda yapmalı, ısıyı saça çok yansıtmayan tabanlar kullanmalı. Bu işlemler sonrası akşamları saç bakım yağını ihmal etmeyin kızlar, yoksa kuru ve çıtır çıtır saçlar baş belanız olabilir.

Uzun saçlar için bakım önerisi 8

Şampuan kullanırken avuç dolusu şampuanı dökmek yerine az miktarda şampuanla yıkamak daha iyi. Şampuan olarakta sülfatsız şampuanlar, favorim olmakla beraber, köpürmediği için temizlenmemiş gibi oluyor ama ona aldanmayın, çok iyi temizliyor 

Son olarak şunu eklemek istiyorum. Uzun ya da kısa saçlı olmaksızın bakımlı olmasını istiyorsak, saçlarımızın, dolgun, sağlıklı görünmesini istiyorsak mutlaka bakım yapmalıyız. Cildimize verdiğimiz özeni saçlarımızda bekler, bakım yapmayı bıraktığınız anda eski haline dönebilir. Zamanınız yok ise ayda bir kendiniz yapabilir veya kuaförde yaptırabilirsiniz.

Sevgilerle...
Merve'nin evinden...



2 yorum:

  1. Maalesef benimde saçım maske yapmadığımda kötüleşiyor. Saç bakım maskesi atlandamadan yapılmalı gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, bazıları genetikten şanslı olabiliyor, ama bazılarımız ise bakım yapmadığında saçlar kendini bırakıyor☺️

      Sil